HumanGrid

TEDxAthens για το Ανθρώπινο Δίχτυ στην Αθήνα. 23/11 – Ομιλητές και performance

TEDxAthens για το Ανθρώπινο Δίχτυ στην Αθήνα. 23/11 – Ομιλητές και performance

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, το TEDxAThens σας υποδέχεται σε μία “warm up day” στον πολυχώρο The HUB Events, η οποία είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην πρωτοβουλία Human Grid. Μέσα από το TEDxAthens Blog, θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα και τους ομιλητές της ημέρας αυτής.

 

Η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει η Έλενα Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας του TEDxAthens, θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα με την πρωτοβουλία του Human Grid. Στη συνέχεια ο λόγος θα περάσει στους ξεχωριστούς μας ομιλητές οι οποίοι θα μας μιλήσουν, ο καθένας με βάση τη δική του εμπειρία, για την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία των συλλογικών πρωτοβουλιών.

Γεράσιμος Κουβαράς

O Γεράσιμος Κουβαράς, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966 και βρίσκεται στη

blabla1blabla2

θέση του Γενικού Διευθυντή της ActionAid Ελλάς από το Σεπτέμβριο του 2007.

Στο παρελθόν, έχει διατελέσει διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ειδικός σύμβουλος για τον εθελοντισμό στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος σε θέματα Νεολαίας και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Νεολαία» του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά την ελληνική προεδρία (2003), διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας – Γέφυρες Φιλίας και υπεύθυνος του τομέα Εθελοντών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Εκτός από τη θέση του στην Action Aid Ελλάς, ο Γεράσιμος είναι ιδρυτικό μέλος του κινήματος του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ελλάδα και μέλος της οργάνωσης Fair Trade Ελλάς.

Είναι κάτοχος μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, με εξειδίκευση στη διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και πτυχίου Κτηνιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Paul Loeb

Ο Paul Loeb είναι συγγραφέας και ερευνητής σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης. Έχει περάσει τριάντα πέντε χρόνια ερευνώντας τι κάνει μερικούς ανθρώπους να επιλέγουν την κοινωνική συμμετοχή, ενώ άλλοι την αποχή.

Μεταξύ άλλων βιβλίων, είναι ο συγγραφέας του The Impossible Will Take a Little While: A Citizen’s Guide to Hope in a Time of Fear που χαρακτηρίστηκε ως “Πολιτικό Βιβλίο” από το History Channel και την Αμερικανική Ένωση Βιβλίου, και βραβεύτηκε με το Nautilus Award ως το καλύτερο βιβλίο κοινωνικής μεταβολής.

Έχει γράψει για εφημερίδες όπως New York Times, και Washington Post, και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, το BBC κ.α. Έχει δώσει διαλέξεις σε 400 κολέγια και σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Ο Paul συμμετείχε στη συζήτηση Department of Education’s roundtable το 2011 σχετικά με την εμπλοκή των πολιτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ξεκίνησε την πρωτοβουλία Campus Election Engagement Project, η οποία βοήθησε 500 κολέγια και πανεπιστήμια να εμπλέξουν τους φοιτητές τους στις εκλογές του 2008, και που τρέχει ξανά το 2012.

Νίκος Χαραλαμπίδης

Ο Νίκος Χαραλαμπίδης είναι από το Φεβρουάριο του 2002 Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Φυσικό Τμήμα του Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών και συνέχισε στο τμήμα Μετεωρολογίας-Ωκεανολογίαςτου Παν/μιου Pierre et Marie Curie, PARIS VI. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Γενικής Ωκεανογραφίας στο Παν/μιο Αθηνών. Από το 1985 δραστηριοποιείται σε θέματα προστασίας φυσικού περιβάλλοντος και άγριας ζωής.

Το 1992 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Greenpeace, αναλαμβάνοντας την εκστρατεία για τη θαλάσσια οικολογία, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος της εκστρατείας ενάντια στα μεταλλαγμένα προϊόντα .

Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε θέματα Πράσινης Ανάπτυξης, δηλαδή στην προώθηση λύσεων που θα συμβάλλουν στην έξοδο από τη διπλή κρίση (κλιματική και οικονομική). Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, το ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια.

Σοφία Αθανασιάδου

Η Σοφία Αθανασιάδου είναι μια Supermom Blogger, γεννημένη το 1978 στη Βέροια, ενώ από το 2004 ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη.

Μαζί με τη μητρότητα, η Σοφία ξεκίνησε το 2010 το προσωπικό της ιστολόγιο, το οποίο ανανεώνει σε καθημερινή βάση για θέματα σχετικά με την οικογένεια και το παιδί, δείχνοντας πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι της εθελοντικής προσφοράς, της αισιοδοξίας & της αγάπης στον συνάνθρωπο. Τα άρθρα της συγκίνησαν και άλλες μητέρες και τις ένωσαν ιδιαίτερα γρήγορα σε ένα κοινό σκοπό! Να βοηθήσουν με πνεύμα αλληλεγγύης όσους περισσότερους μπορούν και ιδιαίτερα παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Μέσα από την εθελοντική οργάνωση «Σούπερ Μαμάδες (Super Μοms Rock!)» έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν με επιτυχία 2 μεγάλες συγκεντρώσεις όπου μάζεψαν τρόφιμα /ρούχα /εμβόλια και στήριξαν έμπρακτα συλλόγους για τα παιδιά.

Άντα Αλαμάνου

H Άντα Αλαμάνου είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΚΛΙΜΑΚΑ και μέλος του Δ.Σ. από το 2000. Είναι Συντονίστρια του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων και Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Χορηγιών της οργάνωσης.

Στη μακρόχρονη πορεία της στο πεδίο είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της ανάπτυξηςπαρεμβάσεων στους άξονες της πρόληψης και της αντιμετώπισης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μεταξύ άλλων συμμετέχει ενεργά σε Ομάδες Έργου της ΚΛΙΜΑΚΑ με αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής ένταξης καθώς και ερευνητικά project.

Papercut live Performance

Το υπόλοιπο της βραδιάς αφιερώνεται σε ένα live μουσικό performance με τον Papercut,τον Έλληνα μουσικό παραγωγό που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από το remix που έκανε στη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία “PS” των Monitor. Ωστόσο από το ελληνικό κοινό αγαπήθηκε μέσα από την κυκλοφορία του album του, “Papercut”. Οι μελωδίες και οι διασκευές του Papercut που μπλέκονται με trip hop, electronica, downtempo και ambient ήχουςταξιδεύουν μέσω airplay, συναυλιών και συμμετοχών σε συλλογές -μεταξύ των οποίων το BUDDHA BAR- σε όλο τον κόσμο.

Leave a Reply

humangrid

tedxathens

humangrid