HumanGrid

H γνωριμία μας με την πρωτοβουλία “Ά όπως Αγάπη”

H γνωριμία μας με την πρωτοβουλία “Ά όπως Αγάπη”

Σήμερα γνωρίζουμε άλλη μια κοινότητα αγάπης που ανθεί και μεγαλώνει, μέσα από πράξεις αλληλέγγυας προσφοράς. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη διάθεση ενός ανθρώπου να προσφέρει το λίγο που μπορεί στους αδύναμους συνανθρώπους του, πιστεύοντας ότι μπορεί να «συμπαρασύρει» κι άλλους στην ίδια ανιδιοτελή έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς. Η ιδέα αυτή, σύντομα μετουσιώθηκε σε μικρές πράξεις μεγάλης αγάπης και σήμερα η πρωτοβουλία, δύο χρόνια μετά, μετρά πάνω από 60 εθελοντές όλων των ηλικιών, 20 ανθρώπους στον βασικό πυρήνα της πρωτοβουλίας και 20 δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο που στερείται βασικά αγαθά για την επιβίωσή του, ιατρική φροντίδα και κατ’ επέκταση, όρεξη για ζωή.

Η

qweqwe3qweqwe4

έμπνευση και το κίνητρο για τα μέλη της πρωτοβουλίας έρχονται από τα ίδια τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Πολύτιμες στιγμές ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς σε μικρά παιδιά που οι καταστάσεις τα πιέζουν να μεγαλώσουν γρήγορα, μικρές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ηλικιωμένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μοναξιά, μερικά ρούχα, τρόφιμα, σχολικά εφόδια, είδη ατομικής υγιεινής σε οικογένειες που πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική συνθήκη… Τα χαρούμενα βλέμματα, τα χαμόγελα και η αγάπη που εισπράττουν, δυναμώνουν το κίνητρο και αποκαλύπτουν τη δουλειά αυτής της ομάδας.

Πλάνο δράσεων, παρελθόν, παρόν και μέλλον

Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δράσεις της ομάδας είναι η επίσκεψη στο «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα». Με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής, προσέφεραν σημαντική υλική βοήθεια και διοργάνωσαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον συμμετείχαν, ως ομάδα, στον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε το «Άλμα Ζωής» για να συγκεντρωθούν έσοδα, στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σημαντική επίσης είναι και η συνεργασία τους με την ομάδα “Ας μην μείνουμε στα λόγια”, μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η ομάδα, από το ξεκίνημά της, συνεργάζεται στενά με τον Σύλλογο Φίλων Σωτήρη Π. Περάκη, την Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής, τον Σύλλογο Panos and Cressida 4life και την ομάδα “Ας μην μείνουμε στα λόγια”.

AoposAgapi1

Αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια που αφορά τα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και του Κερατσινίου, με αφορμή τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, λόγω της φτώχειας των γονιών τους. Στόχος τους, η συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για να παραδοθούν από τα παιδιά του Π. Φαλήρου στους συμμαθητές τους στο Κερατσίνι. Η δράση αυτή είναι πολύπλευρη και σήμερα βρίσκεται στην αρχική της φάση. Για τον Νοέμβριο έχουν προγραμματίσει μια επιπλέον περιβαλλοντολογική δράση, με στόχο να ενισχύσουν τους εθελοντές που φροντίζουν κάθε Κυριακή για τη συντήρηση του Κτήματος Συγγρού, μια πολύ μεγάλη έκταση στα σύνορα Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Βριλησσίων. Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα, δρα εκεί,από το τέλος της δεκαετίας του 80.

Χρειάζονται την υποστήριξή μας

Αν θέλετε να ζήσετε μαζί τους τη χαρά της προσφοράς, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο Facebook, να πληροφορηθείτε πιο αναλυτικά για τις δράσεις τους και να έρθετε σε επαφή μαζί τους. Γνωρίζουμε ότι θα χαρούν πολύ, γιατί όπως μας είπαν:

«Επιθυμία μας είναι να εντάσσονται όλο και περισσότεροι εθελοντές στην Ομάδα, γιατί νέα άτομα σημαίνουν νέους ορίζοντες, νέες ιδέες, επέκταση και ανανέωση των δράσεων μας…»

Leave a Reply

humangrid

tedxathens

humangrid