HumanGrid

TEDxAthens 2013 Speakers : [Human Grid Speakers / Part 2]

TEDxAthens 2013 Speakers : [Human Grid Speakers / Part 2]

 

*Γράφει η Ευγενία Μπέσιου, Blog Editor του TEDxAthens

 

Τρεις ακόμα ομιλητές Human Grid ανακοινώνονται σήμερα για το TEDxAthens 2013, η Gloria Mika, η Sabiha Suleiman και η Μαρία Καρρά. Kαι οι τρεις εκπροσωπούν εθελοντικές οργανώσεις ή πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ενεργών πολιτών, όπως όλοι οι ομιλητές Human Grid.

GLORIA MIKA

Η Gloria γεννήθηκε στη Γκαμπόν, είναι μισή Ελληνίδα και τα τελευταία 10 χρόνια ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα. Είναι μοντέλο διεθνούς φήμης, ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, θερμή υποστηρίκτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια και αισιόδοξη, αλλάζει και προσαρμόζεται στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία ζει, προσφέρει και δημιουργεί.

Είναι, επίσης, μέλος της πλατφόρμας ADYNE η οποία εκπροσωπεί τις φιλοδοξίες της Αφρικανικής Διασποράς που ζει στην Ευρώπη, και προσπαθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα να χτίσουν μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη και των δυο ηπείρων.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση «The Guardian Angels», με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας στις εκλογές μέσω μιας δυνατής κοινωνίας πολιτών και το 2009, αγωνίστηκε για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Γκαμπόν λίγο πριν ο γιος του πρώην προέδρου «κερδίσει» με πραξικόπημα τις τότε εκλογές.

Μεταξύ των άλλων, είναι ιδρυτικό μέλος του «School Up», μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας μαθητών. Το School Up επιδιώκει να επηρεάσει τον κόσμο της εκπαίδευσης με τρεις τρόπους. Αρχικά, προσπαθώντας να γίνει η φωνή όλων των νέων που δεν έχουν πρόσβαση στο θεμελιώδες δικαίωμα της εκπαίδευσης, δεύτερον, υποστηρίζοντας εκπαιδευτικές δράσεις, για περιθωριοποιημένες ομάδες νέων και τέλος βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συνείδησης και μιας πιο υπεύθυνης στάσης του πολίτη.

 H Gloria πιστεύει ότι οι άνθρωποι μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία μπορούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Ιδιαίτερα πολύπλευρη προσωπικότητα θα είναι μαζί μας στο TEDxAthens να μας πει τη δική της αχαρτογράφητη ιστορία.

“I want to believe that Humanity still has the power to change the course of History and make the world a better place for everyone.”

more info

SABIHA SULEIMAN

Η Σαμπιχά κατάγεται από το χωριό Δροσερό της Ξάνθης, τον μεγαλύτερο καταυλισμό Ρομά της Ελλάδας. Ρομά και η ίδια όταν ήταν μικρή ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα με την οικογένεια της πουλώντας λουλούδια σε πανηγύρια και γιορτές μέχρι τα 14 της, οπότε και παντρεύτηκε.

Από μικρή ωστόσο είχε μια ιδιαίτερη αντίληψη για τη μόρφωση την οποία διεκδικούσε ασταμάτητα και με σθένος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Αυτή της η επιμονή για μάθηση την οδήγησε το 2009 στη δημιουργία της «Ελπίδας» ενός συλλόγου που στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών άλλα και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στο Δροσερό. Χάρη στην «Ελπίδα» και τη Σαμπιχά όλο και περισσότερα παιδιά αποκτούν πρόσβαση στη μόρφωση και μπορούν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με εφόδιο τη γνώση.

Με μόνο μέσο το πείσμα της η Σαμπιχά ξεκίνησε να πλέει στα δικά της αχαρτογράφητα νερά και ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών το 2010 όταν επιλέχθηκε από τη Διπλωματική Αποστολή των Η.Π.Α. στην Ελλάδα να συμμετάσχει στο International Visitor Leadership Program του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Μέχρι σήμερα, η Σαμπιχά έχει πάρει μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά συνέδρια και διαβουλεύσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών Ρομά για μια καλύτερη ζωή και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων το Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους για τη σταθερή παρουσία της στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των θεμάτων της κοινότητας των Ρομά.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ

Η Μαρία Καρρά είναι Ελληνίδα και ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα του marketing και των πωλήσεων.

Πρόσφερε για χρόνια ανθρωπιστικό έργο στην Ασία και όταν κατάλαβε ότι η χώρα της είχε μεγαλύτερη ανάγκη ίδρυσε την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Emfasis Foundation». Η «Emfasis» επικεντρώνεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθεια στους δρόμους, σε αστέγους και γενικότερα σε όσους χρειάζονται βοήθεια, πηγαίνει σε αυτούς που έχουν ανάγκη, τους συναντάει στο δικό τους περιβάλλον, με τους δικούς τους όρους, περπατάει σε γειτονιές της Αθήνας και καταγράφει τις ανάγκες της.

Ιδρύθηκε πριν οκτώ μήνες σχεδόν, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση και από τότε στηρίζεται οικονομικά από εισφορές και δωρεές ιδιωτών. Κύριος στόχος της είναι να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα που βιώνει τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο βαθιές οικονομικό -κοινωνικές κρίσεις στην ιστορία της.

“Αναρωτιέμαι …. Πότε ξεκινά κάποιος να σκέφτεται να πράξει κάτι για έναν άλλον άνθρωπο; Πότε ξεκινά κάποιος να χάνει την ιδιοτέλειά του και να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή από το να δέχεσαι… το να προσφέρεις!”

 

 

Leave a Reply

humangrid

tedxathens

humangrid