HumanGrid

2o Φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ: Ένα Φεστιβάλ για Καλό Σκοπό!

2o Φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ: Ένα Φεστιβάλ για Καλό Σκοπό!

2000 άτομα φόρεσαν τα αθλητικά τους και κάποιοι και τα μαγιό τους, και πήραν τους δρόμους για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά την Κυριακή, 1η Ιουνίου, προκειμένου να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να στηρίξουν όσους συνανθρώπους μας δίνουν την μάχη με τον καρκίνο. Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην πραγματοποιήθηκε από τους Surfers4Life στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου.

Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, της υγείας και του ευ ζην. Μια γιορτή όμως διαφορετική απ’ τις περισσότερες, καθώς πραγματοποιήθηκε για πολύ καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του φεστιβάλ ήταν τρεις:

-Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

-Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών, στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που συμμετείχαν.

-Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ μετά την κάλυψη του κόστους) 2 ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους, συγκεκριμένα τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» και την Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων «ΠΕΣΠΑ».

Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν αθλητικές δραστηριότητες σχεδιασμένες έτσι ώστε να µπορούν να λάβουν µέρος άτοµα µε κάθε είδους αθλητική ικανότητα ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου, ποδηλατοδρομίας και καγιάκ ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε Διαλογισμό, Yoga, ρέικι, ορθοσωμική, ρεφλεξολογία, yoga γέλιου, pranik healing και ύπνωση.

Και όχι μόνο! Παιχνίδια, zumba, batuca, ολόκληρος μπουφές από τις Food4Good σχεδιασμένος ειδικά για την εκδήλωση με σεβασμό στην υγεία, δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος με την AIM.gr και έλεγχος σκελετικής υγείας με το Σύλλογος Πεταλούδα, οι αξιαγάπητοι «Χίλια Χαμόγελα» που υποδεχόντουσαν τον κόσμο με μια θερμή αγκαλιά, 65 δώρα σε λαχνούς, μουσική και διαγωνισμός φωτογραφίας ήταν μερικές ακόμη από τις ευχάριστες εκπλήξεις που επιφύλασσε η διοργάνωση.

Και το καλύτερο; Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 15.000 ευρώ βοηθώντας 2 ΜΚΟ με δύσκολο αλλά και παραδειγματικό έργο να στηρίξουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν για την στήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Για τον σκοπό της εκδήλωσης μας μίλησε η Ελισάβετ Κοκκώνη, μέλος της ομάδας surfers4life και του Human Grid:

H ομάδα των surfers4life απαρτίζεται από απλούς καθημερινούς ανθρώπους με ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αγάπη τους για την συνεισφορά. Μετά την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ πέρυσι στον ίδιο χώρο, όλη η ομάδα ήθελε πολύ να δημιουργήσει το 2ο ακόμη καλύτερο, aκόμη μεγαλύτερο! Οραματιστήκαμε, κάναμε πολλές συναντήσεις και ο καθένας από εμάς με όρεξη κ μεράκι δούλεψε για να ολοκληρώσει το κομμάτι που είχε αναλάβει. Η προετοιμασία ενός τέτοιου event κρύβει αρκετές εκπλήξεις για την οργανωτική ομάδα. Όμως, όταν ο σκοπός είναι τόσο ιερός, όταν ξέρεις για ποιόν το κάνεις αυτό κ πόση ανάγκη έχει την αγάπη κ την όποια βοήθεια έχεις να του προσφέρεις, τότε βρίσκεις τον τρόπο να ξεπεράσεις τα όποια εμπόδια κ δυσκολίες θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Η αίσθηση χαράς, ικανοποίησης και πληρότητας από το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει και έχει τη μεγαλύτερη σημασία για όλους εμάς. Και έπεται συνέχεια..

Ο αγώνας κατά του καρκίνου συνεχίζεται γύρω μας καθημερινά, από χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την στήριξη και την βοήθεια όλων μας. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει λοιπόν στα μέλη της ομάδας Surfers4Life και στους εθελοντές και χορηγούς του Φεστιβάλ για την υπέροχη πρωτοβουλία τους. Ας παραδειγματιστούμε και ας αναρωτηθούμε τι μπορούμε κι εμείς να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Οργανώσεις όπως το ΚΕΦΙ χρειάζονται πάντα βοήθεια, χρηματική αλλά και εθελοντική, προκειμένου να προσφέρουν την στήριξή και τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

 

Ναντίν Τζέτζα

 

 

Leave a Reply

humangrid

tedxathens

humangrid